Over Karen

Over Karen Laarkamp

Mijn dochter en zoon zijn nu al volwassen, maar als moeder kon ik me behoorlijk hulpeloos voelen. Ben ik wel een goede moeder, hoe houd ik alle ballen in de lucht, wat voor moeder wil ik eigenlijk zijn? Er is geen academie voor moeders en met vallen en opstaan kwam ik door die jaren heen. Wat had ik graag iemand gehad die liet zien hoe ik het op mijn eigen manier anders kon doen. Of me liet ervaren dat ik het nog zo gek niet deed.

Als kindercoach zag ik vaak ook de grote nadruk op de problemen van het kind en de angst bij moeders dat ze het niet goed doen. Laat een moeder anders naar zichzelf en haar kind kijken, weer met plezier moeder zijn vanuit haar eigen intuïtie. Dan komt er ruimte, ontspanning en vertrouwen. 

“Het is mijn wens dat iedere moeder natuurlijk en met plezier moeder kan zijn, waardoor zij én haar kind kunnen groeien.”

Kijken wat er nodig is

Een looppad met kooltjes van 900 graden. Wat is er nodig om aan de overkant te komen? Kun je op jezelf vertrouwen en durf je te gaan? Als vuurlooptrainster help ik gezinnen om hun talenten te ontdekken en hun grenzen te verleggen. Wanneer kinderen en ouders vertrouwen op dat stemmetje van binnen, is er zoveel mogelijk.

Jaren speelde ik in een sambaband; helemaal achterin. Ik ben een facilitator: op de achtergrond goed kijken wat er nodig is. Belangrijk bij het vuurlopen, maar ook in mijn werk als bestralingstherapeut en Davis counselor.

“Mooi als bij iemand dan de ‘kwartjes’ vallen en ik eigenlijk niets meer hoef te doen; dan ontstaat er iets magisch.”

Al mijn kennis en levenservaring, nuchtere humor en creatief denken, zet ik graag voor jou in!

>> Meer over coaching